Guacamole avocado loempia’s

maart 23, 2016

Ingredients

2 grote, rijpe avocado, in blokjes

1 middelgrote tomaat, zonder klokhuis en in blokjes gesneden

1 kleine rode ui, fijngesneden

Sap van 1 limoen

¼ kop gehakte koriander bladeren

Zout en peper

14 loempia bladerdeeg velletjes

Olie voor het bakken

Voor de dipsaus:

5 eetlepels sojasaus

3 eetlepels gekruide rijstazijn (gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar)

2 eetlepels honing

2 eetlepels koolzaadolie of olijfolie

2 eetlepels gehakte koriander bladeren

Naar keuze:

Beetje tabasco of een andere hete saus

Directions

1Pak een mengkom. Doe hier de stukken avocado, tomaat, rode ui, limoensap, eventueel een beetje hete saus en de koriander bladeren. Gooi er een snufje zout en peper bij en roer grondig en stamp af en toe een beetje zodat de stukjes avocado goed zacht zijn. Nu heb je in feite een basis guacamole gemaakt. 

2Leg de loempia bladerdeeg op een vlakke ondergrond en vul een kom met water. Schep 2 eetlepels van de guacamole in een rechte lijn op het bladerdeeg. Zorg ervoor dat er aan allebei de kanten van de guacamole en het einde van het bladerdeeg een duimlengte overblijft. Rol het bladerdeeg rond de guacamole, vouw het aan de zijkanten dicht en rol vervolgens helemaal door. Dompel je vinger in het water en bevochtig het laatste stukje van het bladerdeeg en rol het dicht.

3Verwarm in een pan de olie totdat deze klaar is. Leg vervolgens de guacamole loempia’s één voor één in batches van maximaal 6, in de pan. Hoe groter de pan, hoe meer loempia’s je er in kan doen. Laat de loempia’s voor zo’n 2 minuten aan één kant in de pan liggen totdat ze mooi goudbruin zijn, draai ze vervolgens om en doe weer 2 minuten hetzelfde. Wanneer de loempia klaar is, leg ze op een plaat of rooster met keukenpapier. Wacht 2 minuten om ze af te laten koelen en de overtollige olie door het keukenpapier op te laten nemen. In die tussentijd kan je mooi de dipsaus klaarmaken. Deze is eenvoudig te bereiden door de alle aangegeven ingrediënten in een kommetje te doen en goed te roeren.

00:00