Gefrituurde guacamole uienringen
Gefrituurde guacamole uienringen
Gefrituurde guacamole uienringen

Gefrituurde uienringen gevuld met guacamole

maart 11, 2016

Ingredients

3 avocado’s

1 citroen

1 limoen

1 tomaat, gesneden in blokjes

¼ fijn gesneden koriander

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel zout

½ theelepel chilipoeder

2 middelgrote uien

Bloem

2 eieren

2 kopjes broodkruim (te vinden in de supermarkt, Engelse naam ‘bread crumbs’)

Frituurolie

Directions

1Pak een middel, tot grote mengkom. Schil de 3 avocado’s en doe het avocado vruchtvlees in de kom. Prak het fijn. Snijd de citroen doormidden en knijp ze uit in de kom. Snijd de tomaat in kleine blokjes en gooi deze in de kom. Hak de koriander en knoflook fijn en gooi deze ook in de kom. Gooi 1 theelepel zout en een halve theelepel chilipoeder in de kom en prak alles tenslotte fijn. Nu heb je de guacamole.

2Snijd de twee uien zó dat je uiteindelijk redelijke uien ringen overhoudt. Leg deze uienringen uit op een plaat. Vul elke uienring met de gemaakte guacamole. Wanneer alle uienringen zijn gevuld met guacamole, plaats je de plaat in de vriezer voor minimaal een uur. De gevulde uienringen worden nu stevig.

3Verhit een pan met frituurolie (of een frituurpan) tot 180⁰ C. Doe de twee eieren, de bloem en de broodkruim in 3 afzonderlijke kommen. Klop de kom met eieren.

4Rol de guacamole uienringen eerst in de kom met bloem, dan in de kom met eieren en haal het vervolgens door de broodkruim. Rol weer door de kom met eieren en tenslotte nog één keer door de kom met broodkruim. Leg de guacamole uienringen in de pan met frituur totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Plaats de gefrituurde guacamole uienringen op een plaat met keukenrol, zodat overtollige olie wordt afgevoerd. Leg de guacamole uienringen vervolgens op een bord en bestrooi met een beetje limoensap. Serveer met zure room.

00:00