Hoe kun je het beste guacamole en een avocado bewaren?

Dat verschilt. Wanneer je net een avocado hebt gekocht en de avocado is nog niet heel erg vers, dan kun je hem makkelijk tot drie dagen bewaren op kamertemperatuur in een voorraadkast. Dit bevordert het rijpingsproces en wordt de avocado nog lekkerder. Wanneer je een avocado koopt en de avocado is al erg vers, dan kan je de avocado het beste in de koelkast bewaren. Pas wel op, want wanneer je de avocado in een koelkast bewaart wordt het verdere rijpingsproces tegengegaan en kan de avocado erg hard worden.

Wanneer je een avocado hebt opengemaakt maar niet al het vruchtvlees hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je de avocado mét pit in aluminiumfolie verpakt en in de koelkast stopt. De avocado verkleurt namelijk erg snel als ie open is gesneden en de smaak wordt ook minder. Met aluminiumfolie zorg je er voor dat de verkleuring tegen wordt gegaan en de smaak zo lang mogelijk bewaart blijft.

  • Net gekocht en nog een beetje hard? Bewaar op kamertemperatuur tot 3 dagen na aankoop;
  • Net gekocht, vrij hard en je wilt de avocado zo snel mogelijk eten? Bewaar de avocado in een zakje met rijpe appels of peren;
  • Net gekocht en al vrij zacht? Bewaar in de koelkast tot 3 dagen. Het rijpingsproces wordt stopgezet, maar de avocado kan snel te hard worden;
  • Net opengemaakt, maar nog vruchtvlees over? Bewaar de avocado mét pit en verpakt in aluminiumfolie in de koelkast tot 1 á 2 dagen.

Extra tip: Heb je guacamole gemaakt en nog wat over? Gebruik een beetje citroenzuur. Wanneer de avocado is geprakt wordt hij snel bruin. Om dit tegen te gaan doe je een paar drupjes citroenzuur in de guacamole. De stof in de citroenzuur zorgt ervoor dat de guacamole (geprakte avocado) minder snel bruin wordt.